Ayuntamiento de Benifaió

Inicio -> Servicis municipals -> Medi Ambient -> Control de plagues

Abelles

Tornar Imprimir

Abelles

"Si l'abella desaparegués de la terra a l'home només li quedarien 4 anys de vida. Sense abelles no hi ha pol·linització, ni herba, ni animals, ni persones." Albert Einstein

Les ABELLES són insectes que pertanyen al grup dels Himenòpters i de la família apoidea subordre dels àpids. Tenen un aparell recol·lector de pol·len en les pates de darrere, visiten dels flors per a obtenir nèctar i pol·len. El nèctar predigerit (que conté un 50% d'aigua) el col·loquen en les cel·les, i gràcies a la calor i la ventilació dels eixams l'aigua s'evapora i es converteix el mèl. Les abelles tanquen les cel·les amb cera perquè es conserve adequadament.

En un EIXAM O RUSC poden haver fins a 80.000 abelles. Està format per una reina, abellots (mascles) i moltíssimes obreres que no tenen capacitat de reproduir-se.

Niden a terra i en cavitats disponibles sobre superfícies i edificis com per exemple cambres d'aire condicionat, interior de caixes de persianes, teulades, voladissos de fusta, etc.

Els eixams s'han d'extraure per apicultor professional.

És normal la presència d'eixams en abril, maig, sobretot després de jornades de bon oratge.

RETIRADA D'EIXAMS

S'ha d'informar al particular que NO HA D'ACTUAR per ell mateix. La retirada de l'eixam ha de fer-se per un professional (apicultor) perquè saben com retirar l'eixam de forma efectiva i segura i perquè cal adoptar mesures per a garantir la seua supervivència.

S'ha de recomanar que:

- No segellen l'entrada de l'eixam perquè pot provocar la invasió de les abelles irritades en la vivenda amb el consegüent perill de picades.
- No utilitzar productes químics, perquè al marge de ser una espècie protegida i dels riscos de la manipulació de plaguicides per a les persones:
    o No aconseguiran eliminar l'eixam si es tracta d'una població gran (20.000-80.000 individus) només irritar-les i eliminar només alguns individus.
    o Desplaçaran l'eixam a llocs d'accés més difícil, complicant l'extracció efectiva per part de professionals.
    o El producte provocarà irritació i picades no desitjables.

Data última modificació:

Et pot interessar...

banner inforatge
Portal Transparència
Carpeta Ciutadana
enllç calendari fiscal
Agenda Cultural
Banner Validacio Documents Electronics
Enlace Agricultura
Bústia ciutadana
enlace festivitats locals

Ajuntament de Benifaió
Plaza Mayor 15. 46450 Valencia (España)
Telèfon: 96 178 10 19 | Fax: 96 179 41 38
Correu electrònic: oficina.virtual@benifaio.es